5 gode grunde til at drive virksomhed i Danmark

Har du en iværksætter i maven og drømmer om at starte din egen virksomhed? Som borger i Danmark har man gode forudsætninger for at begive sig ud på et iværksættereventyr og realisere drømmen om at blive sin egen chef. I denne artikel kommer vi nærmere ind på seks forskellige punkter, som alle er med til at gøre det fordelagtigt at drive virksomhed i Danmark.

Stærk og stabil økonomi

I Danmark har vi en af verdens stærkeste økonomier. På trods af at vi i de senere år har oplevet store kriser som følge af coronapandemien, Ruslands invasion af Ukraine, energikrisen og meget høj inflation, har dansk økonomi alligevel formået at klare sig stærkt igennem de dårlige tider. 

Ifølge en økonomisk redegørelse fra Finansministeriet er beskæftigelsen nemlig rekordhøj, ledigheden er på sit laveste niveau i 13 år, mens væksten i Danmarks BNP lød på over 3 procent i 2022. Den stærke og stabile danske økonomi skaber derfor stor tryghed for virksomheder i relation til at drive forretning.

Høj levestandard

I Danmark har vi også en af de højeste levestandarder i verden. Så sent som i opgørelserne fra 2021 over velstanden blandt de 38 OECD-lande ses det, hvordan Danmark indtager en samlet sjetteplads på listen. Det betyder blandt andet også, at befolkningen i Danmark har en stærk købekraft, hvilket skaber gode forudsætninger for, at virksomheder i landet kan trives.

Blandt verdens mest innovative lande

Danmark er blandt de mest innovative lande i verden. I de seneste år har Danmark været i top-10 over de mest innovative lande i verden på Bloombergs årlige Innovation Index. Den høje placering på listen vidner om, at der er en utrolig stærk konkurrenceevne i Danmark.

God infrastruktur og logistik

I Danmark har vi ligeledes god infrastruktur og logistik, hvilket er altafgørende for, at virksomheder og deres kunder kan få transporteret deres varer frem og tilbage i landet. God infrastruktur gør det samtidig attraktivt for medarbejdere i virksomheder, hvor der skal afsættes tid til transport.

Offentlig hjælp til iværksættereSidst, men ikke mindst, er der også et væld af tilbud om offentlig støtte til danske iværksættere. Der findes blandt andet forskellige støtteordninger, som man kan søge, mens kommuner og andre offentlige instanser stiller diverse gratis værktøjer og ressourcer til rådighed for virksomheder. Det kan for eksempel komme til udtryk via gratis rådgivning og vejledning i forbindelse med drift eller markedsføring. Derudover kan man ligeledes få hjælp til blandt andet at finde et kontorfællesskab eller et andet erhvervslejemål.

In

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *